Voortgangscontrole en kwaliteitsmanagement voor het voldoen aan de WWFT en AVG wet- en regelgeving

Een accountantskantoor dient vaak via verschillende systemen de voortgang van de verschillende administratieve accountancy processen in beeld te houden. Een integraal en samenvattend systeem is niet direct voorhanden waardoor er veelal vanuit Excel of vanuit verschillende systemen wordt gewerkt. Dat heeft tot gevolg dat er een administratief systeem ontstaat dat foutgevoelig is, maar ook veel werk met zich mee brengt. Dat was voor Brixxs een belangrijke reden om een simpele en effectieve voortgangscontrole te ontwikkelen, waarbij rekening wordt gehouden met de actuele wet- en regelgeving rondom de WWFT en AVG.

 Alle communicatie via een beveiligd klantenportaal

 Voldoen aan de AVG en WWFT

 Minder risico’s door voorkomen van fouten

 Efficient accorderen of digitaal ondertekenen

 Eenvoudige interne of externe audit

Onafhankelijke document archivering

Ons uitgangspunt is dat elk kantoor een onafhankelijk systeem voor document archivering zou moeten hebben. Daarmee beperk je het risico om verschillende document systemen van leveranciers te gebruiken en kun je een duurzaam systeem in gebruik nemen voor de opslag van digitale dossiers en documenten zonder versnippering van informatie. Dit bespaart tijd en kosten op het moment dat de documenten door interne of externe personen opgevraagd dienen te worden.

Tijdsbesparing

Wij bieden een slim dossier management systeem dat reeds een aantal handige dossier indelingen bevat zoals bijvoorbeeld voor nieuwe klanten of het jaarwerk.
Dossier management waarin checklists zijn opgenomen worden een stuk efficiënter en effectiever als de goedkeuringen en/of digitale ondertekeningen van de klant en de accountant worden ondersteund. Dus vanuit de voortgangsbewaking kunnen direct verschillende statussen worden aangepast en acties worden uitgevoerd.

Wij bieden je passende oplossingen

Om de interactie met je klanten te optimaliseren, richten wij voor je een mobiele app, tablet en desktopomgeving in. Op basis van een veilige stap voor stap benadering veranderen wij de huidige inkomende- en uitgaande communicatie in meerdere digitale communicatiekanalen en verzorgen wij een bedrijfsbrede voortgangscontrole op het jaarwerk of het uitvoeren van een efficiënt Know Your Customer proces.

Persoonlijke mobiele app oplossing

Voortgang bewaking

Beveiligd klanten portaal