Provincie Overijssel ondersteunt cultuursector en verenigingen
In totaal reserveert Provincie Overijssel 3,4 miljoen euro om de hard getroffen culturele sector te ondersteunen. Eerder kwam hiervoor al 1,6 miljoen euro beschikbaar, waar met de aankondiging van nieuwe regelingen nog eens 1,8 miljoen euro bij komt. Daarnaast komen er aanvullende regelingen om zowel verenigingen als ondernemers in de culturele sector te helpen de coronacrisis te doorstaan. De eerste 1,6 miljoen euro was bedoeld voor culturele verenigingen en instellingen van vitaal belang voor Overijssel. De aanvullende 1,8 miljoen euro is specifiek bedoeld voor organisaties en overige verenigingen.

De Overijsselse Aanpak
De 3,4 miljoen euro is onderdeel van een groot herstelpakket, onder de noemer ‘de Overijsselse Aanpak’. Bovenop de gereserveerde 3,4 miljoen euro, volgen na de zomer aanvullende maatregelen voor verdere ondersteuning. Een voorbeeld hiervan is de geplande introductie van een digitaliseringsvoucher. Daarmee kunnen Overijsselse stichtingen, verenigingen en organisaties hun diensten, producten en productieprocessen digitaal voor hun klanten, leden of bezoekers beschikbaar maken.

Maximaal 10.000 euro voor digitalisering van producten en processen
Provincie Overijssel verstrekt voor de digitale dienstverlening vouchers van maximaal 2.500 euro. Voor digitalisering van producten en processen komt er per organisatie, stichting of vereniging een bedrag van maximaal 10.000 euro beschikbaar. Bovengenoemde digitaliseringsvouchers dekken maximaal de helft van de geraamde kosten van het project. Stichtingen, verenigingen en organisaties die interesse hebben in de voucher, kunnen deze vanaf 13 juli 2020 aanvragen.

Vitale en gezonde samenleving 2020
Culturele, maatschappelijke of sportieve initiatieven die bijdragen aan een vitale en gezonde samenleving kunnen daarnaast een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’. Deze regeling is bedoeld voor advies en ondersteuning bij het verbeteren van het verdienmodel en de toekomstbestendigheid. Per initiatief is maximaal 2.500 euro beschikbaar. Een aanvraag voor deze regeling kan vanaf 3 augustus 2020 worden gedaan. Voorwaarde is wel dat aanvragers hun ervaring delen op www.samenvoorelkaar.nl.