Belastingdienst: verlengen bijzonder uitstel van betaling kan per 29 juni via online formulier
Is uw BV door de coronacrisis in betalingsproblemen gekomen en heeft u daarom uitstel van betaling voor verschillende belastingen aangevraagd? Het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling was per 16 maart 2020 mogelijk. U kreeg dan automatisch drie maanden uitstel. Per 29 juni 2020 wordt het op de site van de Belastingdienst mogelijk om deze regeling via een online formulier te verlengen. Zo voorkomt u dat u uw belastingschuld op korte termijn moet voldoen. Daarmee voorkomt u mogelijk verdere financiële problemen. Zo creëert u tijd en ruimte om uw omzet weer op peil te krijgen.

Eerste verlening van drie maanden loopt deze weken af
Er zijn inmiddels drie maanden verstreken sinds de regeling op 16 maart van start ging. Heeft u voor uw BV in maart vanwege de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus bijzonder uitstel van betaling aangevraagd? Dan loopt dat uitstel binnen enkele weken af. De Belastingdienst stuurt BV’s en andere ondernemingen die hiermee te maken krijgen, tijdig een verlengingsverzoek. Daarmee kondigt men aan dat het verleende uitstel vervalt. Indien noodzakelijk voor de financiële gezondheid van uw BV dient u de regeling dus te verlengen.

Online formulier per 29 juni online
Het online formulier waarmee dat mogelijk is, zal per 29 juni op de site van de Belastingdienst verschijnen. Ook als het uitstel voor uw BV vóór 29 juni afloopt, mag u het formulier gebruiken. Uiteraard blijft het ook mogelijk om schriftelijk per post de verlenging van het uitstel aan te vragen. Verlenging is zonder opgaaf van reden mogelijk tot een bedrag van maximaal € 20.000. Heeft het bijzonder uitstel voor uw BV betrekking op een bedrag van meer dan € 20.000 aan te betalen belastingen? Dan vereist de Belastingdienst een toelichting. Via het online formulier is deze informatie mee te sturen. 

Doe altijd zoals gebruikelijk belastingaangifte
Het versoepelde uitstelbeleid geldt in ieder geval tot 1 oktober 2020. Voor aanvraag van uitstel dient u wel altijd zoals gebruikelijk uw belastingaangifte te doen. Wacht totdat u een (naheffings)aanslag heeft ontvangen en vraag daarvoor het bijzonder uitstel van betaling aan. Bezwaar maken tegen de (naheffings)aanslag is dus niet nodig. Zodra het nieuwe online formulier beschikbaar is, zal de Belastingdienst dat melden via alle bekende kanalen. Meer informatie over de regeling vindt u op de pagina bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis.