Autoverzekeringen in coronacrisis
Wanneer u een auto langere tijd niet zult gebruiken – bijvoorbeeld wanneer uw huishouden over twee auto’s beschikt – kunt u het kenteken van deze auto laten schorsen. Dit kan via de website van de RWD. De wegenbelasting stopt dan automatisch en een verzekering is meestal niet meer verplicht. Deze kunnen wij voor u aanpassen.

Openbare weg
Het is overigens van belang te beseffen dat een autoverzekering ook dekking kan bieden tegen diefstal en vandalisme. Wanneer uw auto op de openbare weg geparkeerd staat, is een verzekering verplicht en de wegenbelasting loopt door.

Zakelijk gebruik
Er zijn nogal wat mensen die, bij gebrek aan werk, hun auto of scooter in willen zetten voor zakelijke doelen. Bijvoorbeeld het bezorgen van maaltijden. Vrijwel alle verzekeraars sluiten zakelijk gebruik normaal gesproken uit, maar een aantal maakt tijdelijk een uitzondering. Ons kantoor adviseert u graag.

  • Wanneer u een auto langere tijd niet gebruikt en u op eigen terrein parkeert, kunt u het kenteken laten schorsen. De wegenbelasting stopt dan automatisch.
  • Zakelijk gebruik van auto of scooter is niet gedekt, op een aantal tijdelijke uitzonderingen na.